Joyzine.se


Recension - Skiva

Chumbawamba
Tubthumper, 1997
Skivbolag: Universal
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2000-01-01
Hemsida: www.chumba.com

De engelska anarkisterna i Chumbawamba har gjort en hel del plattor men det var med just den här som de slog igenom ordentligt utanför hemlandets gränser. Det var singeln Tubthumping (baljdunkning) som visade vägen och den blev en riktig radioplåga. Den är dock långt ifrån bäst på albumet som innehåller 12 låtar.

Musikmixen med allt från trummaskiner och fioler är riktigt hemtrevlig och de tre tjejerna som för det mesta sjunger har väldigt bra röster. Om någon av de fem killarna lägger sig i sången är det mest i de fartiga låtarna eller i något intro som ska låta lite skumt.

Några härliga låtar är Drip, Drip, Drip och One by One. De är mer lugna och sköna. Sedan kan vi ju leta upp fartiga, nästan punkiga spår som Amnesia, Outsider och Mary, Mary. Det finns egentligen bara ett enda dåligt spår på hela skivan och det är det som blivit kallat Smalltown ,en seg historia helt enkelt.

Gruppen har också lagt till en liten diskussionssekvens efter varje låt och det kan ibland upplevas lite störande men det är faktiskt ganska skojigt om man sätter sig in i vad de snackar om. Men visst, lite anarkistiskt är det.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Chumbawamba (2000-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner