Joyzine.se


Recension - Skiva

Clan Of Xymox
Breaking point, 2006
Skivbolag: Pandaimonium Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-04-25
Hemsida: www.clanofxymox.com/

Clan of Xymox har funnits ända sedan 1984. Har de låtit så här hela tiden har jag svårt att förstå hur de lyckats hålla sin fanskara intresserad alla dessa år. ”Breaking point” är nämligen en tämligen lam historia. Det är oengagerande electrogoth som saknar det mesta vad medryckande låtar heter.

Orkestern har det ena benet djupt begravet i den elektroniska myllan och krafsar lite med det andra på ytan till gothrocken. Det finns ett visst mått av industrisound här, lika väl som synthanknytningar. Ändå misslyckas Clan of Xymox med att få det hela att bli intressant. Deras elektroniskt pumpande ljudlandskap har mer liv än det Kraftwerk står för, men ändå känns det som om de stundtals drar iväg åt det hållet.

Andra stunder låter det som om någon mindre välvillig professor smält ihop Depeche Mode med Tiamat, men tagit bort allt vad känsla och engagemang heter. Främst är det sången som drar ner det hela i bottenträsket. Låtarna är inte de starkaste, men sånginsatsen gör dem sämre än de egentligen är. Snacka om oengagerande tuggande. Resultatet är att låt efter låt är den andra lik och allt flyter ihop till ett såsigt gothhopkok.

Enda undantaget är Be my friend. En komposition bestyckad med domedagskörer som i alla fall visar en tillstymmelse till melodispråk. Där glänser det i några minuter och ger intrycket att Clan of Xymox om de hade en riktigt bra möjligtvis skulle platsa på Arvikafestivalen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner