Joyzine.se


Recension - Live

Samling
Det Stora Kalaset, Karlstad
2011-04-30
Av: Erik Högkvist
Publicerad: 2011-05-01
Hemsida: myspace.com/samlingsweden

Samling

Förutsättningarna var inte direkt optimala när Stockholmsbandet Samling var först ut med att äntra scenen, under Karlstadfestivalens andra dag. I publiken fanns runt 20-30 personer, varav uppskattningsvis hälften av dem var funktionärer. Jag är dock tveksam till om det var Samling som fick lida mest av det. Frågan är om det inte är mer synd om de 400-500 festivalbesökare som valde att anlända lite senare under kvällen. Det här var nämligen den bästa spelningen under ”Det stora kalaset”.

Att Samling fick spela inför ett i stort sett tomt Nöjesfabriken beror till stor del på att de bokades med mycket kort varsel. På festivalsiten står det fortfarande ”TBA” (to be announced) på den plats i spelschemat där de placerades in.

Nog om det. Musikaliskt rör sig Samling någonstans i samma progressivt, psykedeliska rocklandskap som Dungen. Jag har svårt att tro något annat än att Samling har lyssnat en del på Dungen, som ju för övrigt också härstammar från vår huvudstad. Precis som i fallet Dungen är texterna är på svenska, melodierna är klart jämförbara med de vi är vana att höra från Dungen och det 60-70-talsinfluerade soundet gör sig också påmint.

Jag tycker ändå att Samling har något unikt, något som gör att de enormt intressanta. Låtar som Desperationen, Anna och Att sätta sig på tvären skvallrar alla om något som bör vara en lysande framtid. Förhoppningsvis ska de aldrig mer behöva mellansnacka om att de ”nästan kan höra sin tinnitus”, för att det är så tyst i konsertlokalen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Motala Hardcore Festival 2013
CD-fetisch

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner