Joyzine.se


Recension - Skiva

Wartorn
Iconic Nightmare, 2013
Skivbolag: Southern Lord
Av: Peter Augustinsson
Publicerad: 2013-01-25
Hemsida: facebook.com/pages/Wartorn/272404432793464

I en tidigare recension förklarade jag varför jag inte gillar renodlad crustpunk. Låt mig denna gång presentera vad man kan åstadkomma när man blandar crust med någon annan musikstil, i detta fall metal av den göteborgsdoftande sorten. Det blir en helt makalös mix där crustens frenetiska d-takt, intensiva vokalinsatser och dess hardcorerötter blandas perfekt med metallens melodi och lite större musikvariation. Wartorn gör detta på helt rätt sätt och de forcerar sitt politiska budskap rakt genom ditt pannben med en välproducerad slägga. Det låter riktigt bra och produktionen är rå men tung och brutal. Här finns det ingen rundgång eller andra ljud för att dölja slarvfel, det finns däremot inga fel att dölja heller. Det är helt enkelt ett brutalt, snabbt och riktigt förbannat Wartorn som "Iconic Nightmare" bjuder på.

Wartorn låter som om de pluggat på om göteborgsk dödsmetal och främst projekt som Tomas Lindberg varit inblandad i. Man kan hitta både delar At The Gates och Disfear i deras musik och skivans kanske mest självklara parhäst är The Great Decievers fantastiska ”Life Wasted on the Living” från 2007.

Det som gör att denna skiva verkligen sticker ut ur mängden är hur de använder sig av många instrumentala stycken där musiken får tala för sig själv. Lyssna till exempel på Six Feet Under där de låter oss vänta i över två minuter innan sångaren ger sig till känna och lägger ytterligare en tyngd på låten. Detta känns som ett väldigt ovanligt knep i hardcore men det funkar klockrent. Låtarna överlappar varandra nästan genom hela skivan och de 25 minuterna bara rusar iväg. När väl sista låten tonar ut känns det självklart att trycka på play för en andra gång och sedan för en tredje gång och så fortsätter det. Wartorn har redan fått mig att glömma hård musik anno 2012 och det ska bli spännande att se hur resten av 2013 mäter sig med detta kraftpaket.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner