Joyzine.se


Recension - Live

The Killers
Hultsfredsfestivalen
2009-07-09
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-07-10
Hemsida: www.thekillersmusic.com

Inledningen är förstås ingen nyhet längre. Alla har läst i tidningarna och på internet att The Killers sparkar igång sin liveshow med mastodonthiten Human och är därför på plats i god tid. När de första ackorden slås an exploderar Hultsfred i ett enormt glädjerus. Men Las Vegas-orkestern, som uppträder framför ett snyggt scenbygge dekorerat med palmer, ligger inte på latsidan och fyrar av Somebody told me redan som tredje låt, varpå stämningen i publiken bara blir ännu högre.

Det är som sagt inga nyheter. Däremot blir överraskningen och sedermera också glädjevågorna betydligt större när Brandon Flowers som avslutning av extranumren svettig och tillsynes lycklig tittar ut över publikhavet och gör ett konstaterande.
- Jag tror bestämt att vi har en låt till i oss, säger han innan gruppen intensivt kastar sig in i Human ytterligare en gång. Det är både kaxigt och lysande på samma gång att avsluta på samma triumfatoriska vis som de började och den här gången gör de låten ännu bättre och med skarpare fokus.

Mellan de två Human-versionerna bjuder de på en rockshow som är lika svettig som den är bländande. Varken Dave Keuning eller Mark Stoermer är några sprudlande karaktärer, men de spelar med en självklarhet som imponerar och Flowers är en lysande frontman. Han behöver inte snacka så mycket för att få med sig publiken, det räcker med hans blotta närvaro för att en gnista ska tändas.

Setlistan är lång och varierad och även om fokus ligger på nyare material verkar de flesta som exalterat skriker omkring mig i publiken få sina önskningar uppfyllda. Det är inget snack om saken, i år levererade Hultsfredsfestivalens största headlineakt, något vi inte varit bortskämda med alla år. Och de levererar med sin största hit två gånger om. Det är märkligt att ett så billigt trick kan kännas så oerhört rätt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Jonna Lee
Genom eld och lågor!
The Killers (2013-02-28)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner