Joyzine.se


Recension - Skiva

Silent Force
Walk the earth, 2007
Skivbolag: AFM Records
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-07-31
Hemsida: www.silent-force.rocks.de

Jag trodde faktiskt inte att den här dagen skulle komma, det kan jag villigt erkänna. Att jag skulle fatta genuint tycke för en power metalskiva. Vanligtvis brukar släpp från tyska AFM Records ge mig kalla rysningar längst med ryggraden, då vet man att det vankas übersnabba solon och falsettsång så det står härliga till. Det gör det nu också, men på ett så överväldigande perfektionistiskt sätt att man inte kan undgå att imponeras.

Silent Force heter bandet som har fått mig att omvärdera min syn på power metal. Eller nej förresten, jag tycker fortfarande att genren är överbefolkad med urusla copycatband som med allas välbefinnande i åtanke borde kapslas in i betong och skjutas ut i rymden, men visst finns det undantag som bekräftar regeln. Silent Force, för att använda ett gammalt och nött uttryck, är ett sådant och vet hur slipstenen ska dras.

Du blir aldrig överraskad. Samtliga 12 spår ger dig som power metalfan precis vad du är ute efter. De klämkäcka syntarna finns där, men har för allas trevnad blivit nermixade tillräckligt lågt för att tjäna sitt syfte, som utfyllnad. Men allting är helt enkelt en nivå bättre. Sången, riffen, melodierna, herregud, melodierna! Det går inte att värja sig mot dem. Det är knappast så att jag kan sjunga med i dem, men jag blir ändå alldeles varm inuti när melodi efter melodi smeker mina hörselgångar.

Som liten grabb var jag väldigt fascinerad av hur saker och ting fungerade, som säkert många smågrabbar och småtöser är nu också. Så med mejseln i hand gav jag mig på precis allt som hade skruvar. Att det inte var lika roligt att sedan skruva ihop allt sedan, det är en helt annan sak. Denna böjelse gick sedan över i en fascination för det perfekta. Hur logisk samhörighet kan vara så vackert (Intelligent Design någon?). Just därför är Silent Force, och ”Walk The Earth” så vackert. En mer perfekt enhet är svår att finna inom power metalgenren.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Primal Fear
Arvikas vassaste band 2007
Within Temptation (2004-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner