Joyzine.se


Recension - Demo

Silver Trigger
Bourbon Street
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-10-05
Hemsida: myspace.com/silvertrigger

Det råder ingen som helst tvekan kring vad för musik som ligger den här trion varmt om hjärtat. Varken när man analyserar grupp- och demotitel eller när man får en första smak av dess komponerande. Här är det smutsig garagerock med hårdrocksvibbar som gäller och det smakar alldeles utmärkt.

I en brötig produktion som låter förträffligt presenteras tre bitar som samtliga är signerade sångaren och gitarristen Jack Level. Säga vad man vill om lökiga artistnamn, men den här killen kan komponera och den här trion är lysande på att framföra det han komponerar.

Utan att någonstans korsa några gränser för det osmakliga eller konstruerade lyckas Silver Trigger på samma gång vara dräggiga, hårda och förvånansvärt melodiösa. ”Bourbon Street” är en medryckande demo från starten i titelspåret och hela vägen till basgrooviga From behind.

Jack Level står för mycket av den där dräggattityden med sin sång och han gör det på ett positivt sätt. I sina mest nyanserade stunder påminner han rent av om en avslappnad Kent Norberg. Den gamle Sator-räven ni vet.

Skulle ni som av en händelse upptäcka en turnéaffisch signerad Silver Trigger i er hemstad är det inget annat att göra än att kasta jeansvästen, beställa några stora stark och kapitulera. Att svettstanken är obarmhärtig när ni kommer hem från konserten är bara att acceptera. Silver Trigger gör jobbet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Silver Trigger ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner