Joyzine.se


Recension - Skiva

The Amazing bryatollah Ferrarys
t.A.b.F, 2009
Skivbolag: s.A.f.E Recordings
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-11-30
Hemsida: www.tabf.se

När man ståtar med en utsökt musikalisk pryl och ett kunnande utöver det vanliga, varför tar man sig då ett hejdlöst dåligt tungvrickande till bandnamn? Det övergår mitt förstånd. Hade The Amazing bryatollah Ferrarys hetat något som är enkelt att komma ihåg eller i alla fall inte lockar till ironiska skratt hade det garanterat varit fler som valt att kolla upp dem. Med sitt nuvarande tramsnamn motarbetar de sig själva en aning.

Vilket naturligtvis är oerhört synd, för ”t.A.b.F” bjuder på en synnerligen välsvarvad musikalisk uppenbarelse. De rutinerade herrarna som en gång i tiden ingick i Lustans Lakejer balanserar hela tiden på gränsen till gubbrock. Men det är gubbrock i sin allra mest positiva bemärkelse. The Amazing bryatollah Ferrarys vältrar sig i intrikat rockmusik där melodierna är snillrika och stämningen tillbakalutad. Det är utmanande och tryggt i ett och samma stycke musik och på så sätt väldigt inbjudande.

Vill ni att jag ska rabbla referenser? Det blir inte riktigt rätt när man snackar om en platta så mångfacetterad som ”t.A.b.F”. Låtmaterialet spretar en del, men frångår aldrig den röda tråd som uppenbart finns här och Dire Straits-kopplingar står oblygt sida vid sida med Eldkvarn-dito. De här snubbarna vet onekligen vad de gör och imponerar stort med sin mogna rockmusik. Inte minst i favoriter som Fallen Town och We will always have Paris. Årets bästa gubbrock, utan någon som helst tvekan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Amazing Bryatollah Ferrarys (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner