Joyzine.se


Recension - Live

Troublemakers
Heden, Göteborg
2001-08-07
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-10-10
Hemsida: www.troublemakers.se

Jag är förvånad. På skiva presterar problemmakarna punkig rock som inte är dålig, men som jag inte är överdrivet förtjust i. När de kommer upp på scenen är de ett helt annat band. När deras senaste platta "Pogo" släpptes proklamerade pressreleasen "Inga kompromisser, inget skitsnack, svetten sprutar, varje muskel blir stenhård!" Något som inte stämde in särskilt bra på skivan men som är tämligen passande för konserten. Med hög intensitet bombade bandet ut rak och uppkäftig rock n´roll.

Det som förvånar mig mest är att gitarrspelet är så distinkt. Tonerna är hårda och karga och ljuder oerhört behagligt. Vokalisten Läderblomma visar sig dessutom ha en kraftfull stämma även i livesammanhang. Hela bandet är samspelt och skäms inte för sig när de studsar runt på scenen.

Troublemakers blandar gammalt och nytt material och lyckas på så vis överraska oss i publiken ett flertal gånger med lite udda låtval. En given favorit är dock Varför lyser inga stjärnor?. Men jag måste säga att jag blir lite besviken på den låten. I nästan alla andra låtar lyckas bandet spela tyngre än på platta. I Varför lyser inga stjärnor? är det tvärtom. Liveversionen är halvsladdrig och ganska intetsägande. Det vägs dock upp av en rockig version av Vill du bli miljonär?

Läderblomma kastar ut kanelbullar (50 stycken om nån är intresserad) över publiken och håller ett litet anförande om att det är bättre att kasta bullar än gatsten på varandra. En ganska rolig detalj under konserten om ni frågar efter mitt tycke.

Troublemakers håller inte på särskilt länge, men på något vis känns det alldeles lagom. De givna hitsen hann avverkas och hade bandet hållit på längre hade man nog tröttnat. Musiken är sådan att den är riktigt bra i lagom doser, men lätt blir översvulstig om man får höra en eller två låtar för mycket. Nu sprutade svetten från stenhårda muskler en alldeles lagom stund och då går det inte att värja sig mot Troublemakers från staden Göteborg.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Vilken är den värsta sommarplågan?
This Is Hultsfred 2013
Troublemakers (2011-01-01)
Troublemakers (2004-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner