Joyzine.se


Recension - Skiva

Troublemakers
30, 2011
Skivbolag: Heptown Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-05-12
Hemsida: www.troublemakers.se

Medan musikbranschen nervöst och trendsniffande har bytt inriktning och fokus som andra byter underkläder i alla år har Göteborgs Troublemakers lugnt och tryggt fortsatt att låta precis likadant – i 30 år!

När gruppen nu firar detta stora jubileum med ett samlingsalbum blir det oerhört påtagligt hur trogna herrarna har varit sitt sound i alla dessa år. ”30” rymmer (inte helt otippat) just 30 spår från hela karriären, men det skulle lika gärna kunna vara 30 låtar hämtade från en och samma studiosession. Ljudet är detsamma, hantverket är detsamma och Christer Blomgrens sång är precis densamma rakt igenom hela mästerverket.

Då är det tur att det som alltid varit Troublemakers trygga sound är oerhört tilltalande. Energisk och melodiös punkrock har alltid stått på agendan för de här gubbarna och ”30” är, trots att en given hitmelodi som För snygg för pop saknas, ett representabelt urval från en fantastisk karriär i undergroundscenen.

Inledande titelspåret är kanske inte karriärens höjdpunkt, men när man sedan radar upp paradnummer på paradnummer (Staden Göteborg, Utan hjärta stannar Sverige, Mammas flickor, Varför lyser inga stjärnor, Hjältarna skålar i blod jag kan fortsätta i evighet) är det svårt att värja sig. Troublemakers har i alla dessa år varit ett tämligen prestigelöst band som funnit sin plats och tycks ha varit nöjda med det. När jag umgås med ”30” kan jag tycka att de fått oförtjänt lite uppmärksamhet genom åren trots allt.

Förhoppningsvis kan den här samlingen råda bot på det, för när allting sammanfattas efter 30 års hederligt punkarbete är det här inget annat än en hitkavalkad att dricka billig öl till. Respekt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Vilken är den värsta sommarplågan?
This Is Hultsfred 2013
Troublemakers (2004-01-01)
Troublemakers (2001-08-07)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner