Joyzine.se


Recension - Skiva

The Mommyheads
Vulnerable Boy, 2012
Skivbolag: Dead Frog Records
Av: Jesper Robild
Publicerad: 2012-05-14
Hemsida: www.themommyheads.com

Varning – nu har du antagligen kastat ett öga på texten och sett ordet Queen fetmarkerat. Om inte såg du det nu. Det är bara att tagga ner några grader, The Mommyheads låter inte som nämnda band.

Ändå kan jag inte sätta fingret på någon annan referenspunkt och Freddie Mercury är väl helt enkelt sångarens favvis. Körer á la drottningen hörs då och då, bland annat i Skinny White Tight som är en helt okej låt, men variationen kommer inte ens i närheten. Nå, det är väl lite taskigt att kräva i och för sig… en viss spretighet förekommer, men på fel sätt – det känns mest som om The Mommyheads (fortfarande) inte vet vad de vill. Det är ganska mysigt och höstigt stundtals, med andra ord är skivan släppt helt fel årstid (men antagligen inspelad vid rätt).

Låtarna växer, men inte tillräckligt, och sången är det enda som verkligen håller det hela ovanför ytan bortsett från musicerande av hög klass. De grymma moog-mattorna i Force Of Will och Science And Reason kan jag bara inte heller ogilla. Betyget är inte helt rättvist, men The Mommyheads är helt enkelt inte min grej just nu. Upplevelsen blir ungefär lika trist som den här recensionen.

För de som ändå blev lite sugna kan tipsas om att The Mommyheads gör en handfull spelningar i Sverige i slutet av maj.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Mommyheads (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner