Joyzine.se


Recension - Live

Tysta Mari
West Coast Riot, Göteborg
2008-06-26
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-07-01
Hemsida: www.tystamari.com

Är det ett nytt Ebba Grön vi sett födas någonstans i Stockholm? Bandet är trots sin ringa ålder förmodligen redan trött på jämförelserna, men det går inte att komma ifrån att det finns påtagliga likheter mellan Tysta Mari och Thåströms gamla kultgäng. Den melodiösa punken, de svenska och ganska enkla texterna för att inte tala om att sångaren Adam Nilsson låter som en mindre tonsäker Thåström. Allt pekar åt Drågsved hållet.

Det är med andra ord inget särskilt originellt vi möts av i Close-Up-tältet när klockan närmar sig fem, men det innebär inte för den sakens skull att det är dåligt. Tysta Mari skapar bra röj med enkla medel. Det behöver inte vara så konstlat, stockholmarna presenterar sina låtar upp och ner, gör sig bra på den lilla scenen och får flera leenden att spricka upp i publiken. Bomb i stan verkar vara den låt de flesta är familjära med och på ett smart sätt lyfts den fram ungefär i mitten av spelningen. Resultatet? De flesta stannar kvar.

Att den sen känns som om bandet har lite mer att ge är en anteckning i marginalen. Tysta Mari bjuder på en halvtimmes svensk punk av goda kvalitet. Så mycket mer än så kan man inte begära.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

West Coast Riot 2008
Tysta Mari (2009-01-01)
Tysta Mari (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner