Joyzine.se


Recension - Live

Hardcore Superstar
Peace & Love, Borlänge
2008-06-26
Av: Emilie Aune
Publicerad: 2008-07-02
Hemsida: www.hardcoresuperstar.com

Hardcore Superstars sångare Jocke Berg är minst sagt på bettet på torsdagskvällens spelning på Peace & Love-festivalen. Som ett riktigt energiknippe stormar han in på scenen då bandet äntrar den och skriker i mikrofonen ”Peace & Love kom igen nu då!” varefter Göteborgs sleazerockare brakar loss i Need no company från senaste plattan ”Dreamin’ in a cascet”.

Thomas Silvers efterträdare Vic Zino ser ut att stortrivas som ny gitarrist i Hardcore Superstar och trummisen Adde tar i av alla krafter. De trogna fansen längst fram kommer genast igång men i övrigt är det en svårflirtad publik Hardcore Superstar får ta sig an i Borlänge. Visst får de med den stora publikskaran på såväl allsång och handklapp under kvällens lopp men Hardcore Superstar får verkligen ta i från tårna. Jocke Berg, som för övrigt låter otroligt bra ikväll, springer fram och tillbaka på scenen och får hela tiden skrika uppmanande till publiken för att hålla tempot uppe.

Setet som består till 50/50 av låtar från ”Dreamin’ in a cascet” och föregångaren ”Hardcore Superstar” känns något enformigt. Säkerligen är det, precis som för min egen del, ett och annat gammalt fan som skulle vilja höra spår som Someone special eller Liberation. Hardcore Superstar må ha hittat sin roll som hårda sleazerockare men det behöver inte betyda att de inte kan blanda in några låtar från sin mer glammiga era också. En kille som står bredvid mig i publiken säger att han saknar Silver. När jag tänker efter så inser jag att jag faktiskt känner likadant själv. Vic Zino är en otroligt fingerfärdig metalgitarrist men den riktiga känslan som Silver hade saknas på något sätt. Jag får inte samma kårar längs ryggraden längre då introt till Standin’ on the verge tar sina första toner. Hardcore Superstar prickar in varje ton rätt och rockposerna kan knappast sitta bättre. Kanske är det just där felet ligger ikväll.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Linköping Metal Massacre 4
Skogsröjet 2012
Hardcore Superstar (2007-01-01)
Hardcore Superstar (2008-07-04)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner