Joyzine.se


Recension - Live

The Radio Dept.
Popaganda
2008-08-30
Av: Johannes Ådén
Publicerad: 2008-09-02
Hemsida: myspace.com/officialradiodept

En av Sveriges bästa filmer, alla kategorier, är Bröderna Lejonhjärta. Den suggestiva musiken gör ju inte filmen sämre direkt. Kommer ni ihåg den där scenen när Skorpan dör och han vaknar upp bland körsbärsträden i Nangijala? Kanske kommer ni även ihåg musiken som samtidigt spelas? Om ni gör det: grattis! Exakt så vackert låter nämligen The Radio Dept. , Sveriges bästa band. Förväntningarna är höga när jag för första gången ska se dem live, men tyvärr stör soundcheck från den andra, större scenen. Något för arrangörerna att tänka på?

När bandet äntrar scenen och börjar skapa sin musik är dock allt glömt. Kylan och tröttheten som har plågat mig tidigare under dagen känns underordnande det vackra som ljuder från Popagandas lilla scen. Tjejen bredvid mig säger att det ”är tråkigt”, inte utan att jag blir irriterad. Jag har lust att förklara för henne att det The Radio Dept. skapar är så vackert och skört att det förstörs om du försöker närma dig med något annat än total tystnad, respekt och koncentration. Men det orkar jag så klart inte. Måste. Bara. Lyssna. På. Musiken.

Två tidssynpunkter kommer upp i huvudet. Nummer ett: funkar inte ett sådant här band senare, när solen inte lyser dem rakt i ansiktet? Nummer två: varför spelar man bara i en halvtimme när det i programmet är angivet 45 minuter?

Fast vad spelar sådant tjafs för roll när Freddie and the Trojan Horse helt logiskt presenteras med orden ”den här låten handlar om regeringen”. Mindre är mer. Jag är helt övertygad om att vinnaren av årets låt redan är utsedd.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2010 enligt Anna Enkvist
Inför Siesta! 2010
The Radio Dept. (2010-05-29)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner