Joyzine.se


Recension - Live

Raunchy
Conventum, Örebro
2009-05-22
Av: Nils Jonsson
Publicerad: 2009-05-23
Hemsida: www.raunchy.dk

Om det är någonting jag lärt mig av kvällens konsert så är det att aldrig mer komma i tid till en spelning. Vad är egentligen grejen med sånt här publikförakt? Varför över huvud taget ha en utsatt tid när man ändå menar en helt annan? Vad håller bandet på med egentligen? Ligger dom och sover i logen? En timme och 40 minuter efter insläpp bestämmer sig äntligen Raunchy för att kravla sig upp på scenen.

Det vore väl synd att påstå att bandet spränger några gränser när det kommer till nyskapande originalitet. De kör med säkra kort och gnatar på med sin Soilwork-inspirerade metal och gör det rätt bra. Bitvis svänger det faktiskt riktigt bra och de melodiösa refrängerna känns helt rätt. På skiva i alla fall. Keyboardisten Jeppe Christensen sjunger rent ut sagt förjävligt live och det skär i mitt huvud att behöva utstå hans obeskrivligt gnälliga stämma. Inte blir det mycket bättre av att hans sång också är det enda som hörs ordentligt. Ljudbilen är tämligen obalanserad och baskaggetriggarna ligger på tok för högt. Soundcheck innan gig tycks ha förlorat sin nödvändiga plats i Örebros musikscen.

På något vis känns det också som att bandet inte tar sig själva på allvar. De skruvar sig på scenen, flinar och verkar mest bli generade över sina egna tama försök till traditionell headbanging. Jag förstår inte riktigt varför. Bandet spelar ju trots allt bra och kunde gott kosta på sig lite mer självförtroende.

Kanske är de fulla eller så är de bara allmänt fåniga, men när vokalisten Kasper Thomsen bestämmer sig för att mima (ja, ni läste rätt) till keyboardistens sång så har liksom töntfaktorn nått sin kulmen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

De små guldkornen
Metaltown 2010
Raunchy (2008-01-01)
Raunchy (2014-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner