Joyzine.se


Recension - Demo

I Am You We Are
The Masquerade
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-01-02
Hemsida: myspace.com/iamyouweareband

Jag antar att jag är en fördomsfull fjant, men det här är precis sådan musik som jag föreställer mig att lajvarna lyssnar på när de sitter i sina medeltida kläder i skogen och låtsas att det är en annan tid, en annan plats. Det handlar om förföriska flöjter, om dunkel skogsromantik och om stämningar som i alla fall är tänkta att vara lite mystiska.

Debuterande I Am You We Are deklarerar själva att de vill stå för något som befinner sig långt ifrån vad som spelas i mainstreamradion, att de vill utmana sinnena på ett helt annat sätt än vad vardagsskvalet gör. Tanken är god. Det skogsromantiska upplägget likaså, men det finns två anmärkningar som gör att ”The Masquerade” faller helt platt.

För det första saknar gruppen låtar att briljera med. Det är som att de har en formel som skulle kunna bli riktigt bra, men sen famlar fullständigt i mörker när det gäller att lista ut vad sjutton de ska stoppa in i den. Stundtals blir det så lågmält att man nästan undrar om bandet gått och gömt sig. Där har de väldigt mycket att jobba vidare på. Det är emellertid deras minsta problem.

Anmärkning nummer två är nämligen av betydligt allvarligare art. Sången! Herrskapet i I Am You We Are sjunger som bäst ytterst tveksamt och i flera fall riktigt falskt. Det är så dålig sång att de övriga ambitionerna kommer bort fullständigt. Så länge de här ungdomarna inte lär sig att sjunga eller rekryterar någon som klarar detta hantverk kommer I Am You We Are inte att kunna bli tagna på allvar.

De skriver själva att de ”skapar musik för öron som är villiga att lyssna på annat än det som vanligtvis spelas på radion”. För att kunna lyssna på ”The Masquerade” måste man vara villig att sträcka sig betydligt längre ner än så.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner