Joyzine.se


Recension - Live

Tyskarna Från Lund
Arvikafestivalen
2003-07-10
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-07-15
Hemsida: www.subspace.se/tfl

Att jag som avskyr allt vad playback heter kan bli så hänförd av ett band som enbart begagnar sig av detta avskräde till fusk är ganska lustigt. Speciellt när de bjuder på så tråkig musik som synth (härligt att ha sådan inställning på Arvikafestivalen va?). Men allt handlar ju om humor och när fyra gossar från Varanteatern bjuder på en hejdlös drift med synthscenen är det omöjligt att inte njuta.

Tyskarna från Lund är snarare show än musik. Att det är riktiga synthlåtar de framför sin välkoordinerade show till är det ingen tvekan om, men publiken kommer garanterat dit för att bara titta på spektaklet. Grabbarna är så samtränade i sina rörelser att showen blir riktigt mäktig. Lägg därtill att de har riktigt skojiga svengelsktyska texter så är succén ett faktum. Apollotältet är fyllt till bristningsgränsen.

Gossarna får dessutom visa upp sin improvisationsförmåga när de får tekniska problem med hackande backtracks. Inte det minsta förvånande löser de situationen lysande. När det efter femminuters ofrivillig paus sedan bjuds på dunderhiten Gobal Fussball Ok som avslutning är publikens jubel öronbedövande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Vilken är den bästa jullåten?
Absolute Christmas

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner