Joyzine.se


Recension - Skiva

Mono Stereo
Girl I Love You (CDs), 2011
Skivbolag: 360 Degree Music
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2011-08-15
Hemsida: www.monostereo.se

Chefredaktör Mjörnberg skrev om det här bandet efter att de släppt EP:n ”Space Out”, med ett omdöme som skvallrade om att malmöiterna behövde hitta en tydlighet i sin musik, välja en väg att gå eller i alla fall sväva ut betydligt mindre. Sedan dess har man släppt ytterligare låtar, turnerat en del och i väntan på debutalbumet (som av vad jag förstått ska komma inom en snar framtid) släpper Mono Stereo en två låtar lång singel.

Först ut är titelspåret. Girl I love you är mer eller mindre en helt vanlig poplåt med tydliga rötter i Manchesters brytpunkt mellan 80- och 90-tal, med band som The Stone Roses. På samma sätt som stenrosorna är det sång som ligger en bit bak i mixen, eller kanske snarare svävar ovanför. Ett grepp jag gillar. Musiken är lite hårdare än min referenspunkt, men bara marginellt. Det är inte rock det handlar om. Här finns möjligen vissa psykadeliska inslag, men det blir liksom aldrig i närheten av så utflippat som på nämnda EP. Dark side är skivans andra spår och här kommer det, den mörka sidan, ondskan, demonerna, drogerna. Ett härligt driv i låten, bas och gitarr samspelar grymt bra, och lite som att springa mitt på en motorväg i totalt mörker. Mer av My Bloody Valentine än Stone Roses så att säga.

Det verkar väl inte ha hänt så mycket om man bara ser till ovanstående stycke. Men i jämförelse med ”Space Out” (jag har naturligtvis lyssnat på den jag med, tyckte väl ungefär som redaktören – ingen säger väl emot sin överordnade?), så tycker jag att musiken har växt till sig rejält. Det är mer spännande, större, snyggare, roligare att lyssna på. Rent ut sagt betydligt bättre. Ett plus extra för att de inte för fem öre gör något som känns svenskt, det skulle lika gärna ha kunnat vara ett brittiskt band jag lyssnade på. Jag vet inte om jag kommer att uppskatta en hel fullängdsskiva med Mono Stereo, men detta lovar väldigt gott.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Mono Stereo (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner