Joyzine.se


Recension - Live

Melody Club
Hultsfredsfestivalen
2009-07-11
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-07-11
Hemsida: www.melodyclub.comDet regnar över Hultsfred på lördagsförmiddagen. Marken är lerig efter tre tidigare festivaldagar och den publik som letar sig ut har omsorgsfullt svept in sig i de upptänkliga plastmaterial de kunnat komma över. Det är ruggigt, minst sagt. Men det är ingenting som bekommer Melody Club.
- Har ni haft en blöt festival? undrar sångaren Kristofer Östergren och fortsätter: Men det gör ingenting, det är inget som lite juste musik inte kan ändra på.

Han kunde inte ha mer rätt, för det är precis vad Melody Club visar. De kliver trots skitvädret upp på scenen och levererar med närvaro, glädje och partyenergi som om det var den mest strålande sommardag. Det smittar av sig. Till och med så till den milda grad att regnet en bit in i spelningen avtar och övergår till duggregn.

Sångaren är på uppenbart strålande humör och flyger fram över scenen. Hans bandkamrater är lite mer återhållsamma, men står honom inte långt efter när det gäller att uppvisa spelglädje. Melody Club gör precis det som deras musik alltid har utstrålat. De bjuder upp till dans och party och de gör det med en hel hand av ess i låtskrivarfickan. Nytt material vävs snyggt in sida vid sida med äldre favoriter som Destiny calling och Fever Fever. Publiken är med på noterna och glömmer för en timme bort att de är blöta och smutsiga.

Symptomatiskt nog öppnar sig himlen på nytt när Östergren annonserar sista låten – Palace station. Melody Club besegrade vädrets makter, om än bara för en timme, och de gjorde de med en festlig uppvisning värdig de stora scenerna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2006
Casablanca

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner