Joyzine.se


Recension - Skiva

My Own Grave
Necrology, 2009
Skivbolag: Pulverised Records
Av: Patrik "pk" Nilsson
Publicerad: 2009-11-04
Hemsida: www.myowngrave.com

Helvete, satan, Fan och hans moster vad bra det här är, bokstavligt talat. Det var 20 år sen man hörde såhär bra death metal och då kom den från Florida, men nu kommer den från Sundsvall. Det är en sån nostalgikänsla över hela skivan att man formligen kastas tillbaka till 1990 då tapetrading, pappersfanzines, och oläsliga loggor var på tapeten och undergrounden riktigt frodades. Här på hemmaplan stod Nihilist, Grotesque och Grave för de olika landsändarnas brutala stilar och sound och det i all ära men jag tyckte ändå att det utländska var snäppet coolare, antagligen bara för att vara motvalls som vanligt.

Så nu känns det extra skönt med ett svenskt band som spelar death metal åt Florida-hållet och dessutom gör det riktigt, riktigt bra. My Own Grave har lyckats sammanfoga Deicides intensiva driv med Morbid Angels fyndiga hooks och några av Testaments råaste riff tillsammans med Bolt Throwers mäktiga tyngd. ”Necrology” är en imponerade skapelse och hela skivan andas oldschool-döds fast med dagens produktion så en stor eloge till herr Swanö för ett perfekt ljud för att åstadkomma den hybriden.

Det svagaste kortet på skivan är sången. Den låter som en mix av Benton (Deicide) och Willetts (Bolt Thrower) men utan att få till den där riktiga skärpan som gör en bra growlare intressant. Sången är visserligen inte dålig, men låt oss säga såhär. Om den här skivan hade haft en sångare som Vincent (Morbid Angel) eller Greenway (Napalm Death) hade betyget blivit en femma och med råge slagit sig in på min årbästalista, men nu blir betyget bara "förbannat bra", men det är inte fy skam det heller.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner