Joyzine.se


Recension - Skiva

Lita Ford
Wicked Wonderland, 2009
Skivbolag: JLRG Entertainment
Av: Patrik "pk" Nilsson
Publicerad: 2009-12-10
Hemsida: myspace.com/litaford

Efter 15 års frånvaro, om man bortser från en greatest hits från 2003, är hon tillbaka. Nu är jag den förste att erkänna att jag inte känner till hennes skivkatalog och image till 100 procent men det här var inte vad jag hade väntat mig. Det lilla jag minns av hennes tidigare stil var klassisk 80-talshårdrock med en tuff brud på sång och gitarr. Jag fick kontrollera både en och två gånger om jag verkligen hade satt i rätt skiva när det var dags att genomlyssna Lita Fords storslagna comebackskiva ”Wicked Wonderland”.

Det låter otroligt ”up to date” och modernt på alla sätt och vis och allt låter så nytt att det nästan låter futuristiskt. På sina ställen hör man Monster Magnet och ibland snuddar det vid Marilyn Manson, men mest av allt far tankarna iväg till Suicidal Tendencies, och hur märkligt är inte det? Tänk er ifall ovannämnda crossover-punkare hade inriktat sig på att spela modern USA-metal istället för sin egen form av hc-punk? Då hade resultatet blivit nånting hitåt.

Skivan låter alldeles för splittrad för att tilltala mig och det spelar ingen roll hur mycket attityd Lita än låtsas att hon har. Resultatet blir ändå inget man kommer att sitta och skråla med i. Hon har tappat det hon en gång hade, och inget tyder på att hon är på väg tillbaks oavsett vilka effekter och hur många timmar i studion hon använder. Antingen har man det, eller så har man det inte och Ms. Ford har det inte. Det är inte svårt att höra desperationen att återigen få vara en ung, tuff brud, men tiden har tyvärr sprungit ifrån henne för länge sedan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Vi måste prata om det här med trumsolon

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner