Joyzine.se


Recension - Skiva

Lotta Engberg
Jul hos mig, 2009
Skivbolag: Lionheart
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-12-14
Hemsida: www.lottaengberg.se

Lika vackra som julsånger kan vara när de kläs i en stämningsfull och välbalanserad skrud, lika anskrämliga blir de när man försöker trycka in dem i en otymplig dansbandskostym. Jämför bara Andrea Bocellis vackert sorgsna version av Blue Christmas från ”My Christmas” och hur Lotta Engberg i duett med Christer Sjögren gör den till ett överdjävligt glättigt kräkmedel på den här skivan. Det är så klämkäckt och så mycket dansband att jag håller på att gå sönder.

På samma sätt är större delen av materialet på ”Jul hos mig” en uppvisning i den smaklöshet som mer och mer kommit att definiera Lotta Engberg med åren. Den här skivan handlar till stora delar om slakt av fina sånger och ett försök att klä dem i dräkter som de aldrig varit skapade för. Som bäst blir det ändå när Engberg får hjälp av några gäster (nej inte Sjögren!) att hålla skutan flytande. Baby it's Cold Outside är visserligen en pissig låt, men eurovisionvinnaren Alexander Rybak har i alla fall en vacker sångröst och att bjuda in Nordman känns som en liten överraskning även om fioliolej-gnidandet i Julen för mig mest känns menlöst.

Annars är det klämkäck dansbandsmusik som bjuds och då talar vi om dansband från sin sämsta sida. Därför är det en enorm lättnad när låtmaterialet slutligen klingat färdigt och plattan knyts ihop av att Sven Wollter stämningsfullt läser dikten Tomten. Det är skivans utan tvekan bästa stund och faktiskt snudd på lysande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner