Joyzine.se


Recension - Demo

Old Kerry McKee
Wooden Songs
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2010-05-25
Hemsida: myspace.com/oldkerrymckee

"En avdankad dödsmetallare som sadlat om" är Old Kerry McKee, ett enmansband från Göteborg som varken har hunnit spela in så mycket låtar eller spela live. Till sommaren ska fem nya "mycket bättre låtar" spelas in, en formulering som känns lite som att skjuta sig själv i foten. Mina egna förväntningar på den här plattans tre spår sjönk i alla fall rejält.

Joakim Malmborg som står bakom artistnamnet har inspirerats av ursprunglig amerikansk folk och blues, vilket hörs med största tydlighet i inledande All roses shall die. Vinylknaster, gitarrplock och en taktfast trumma, som låter som när någon sitter och slår på en trälåda i en scen från en amerikanska västernfilm. Sången är skränig, men skulle säkert kunna kallas för inlevelsefull och visst finns det en fin sorgsen känsla i den. Men mest blir rösten irriterande och det låter som att munnen är full av bomull. Ett hinder i vägen för musiken som i sig är bra.

Soiled tattered and thirsty har mer tamburiner, är mer experimentell men med samma driv. Det luktar amerikansk vildmark och lägereldar uppe i bergen, en känsla som det är kul att någon från Göteborg så effektivt kan förmedla. Avslutande munspels- och banjokryddade I wish är den låten av de tre vari influenserna av Bob Dylan känns allra tydligast. Också den låt där den desperata sången känns mest välplacerad tillika "Wooden Songs" bästa och kortaste spår.

Old Kerry McKee har något, det är jag övertygad om. Han må vara hur många årtionden för sent född som helst, men lyckas ändå få musiken att kännas relevant trots att han väljer att förpacka musiken på ett sätt som ingen gjort på minst femtio år. Däremot tycker jag inte alls att det håller som helhet, inte än i varje fall. Känslan finns, men mycket saknas i kvaliteten. Jag hoppas att kommande EP som ulovat kommer att vara mycket bättre.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2012 enligt Johan Norström
Old Kerry Mckee ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


M, 2011-09-01 23:12:11 (78.70.244.150)

Vilken härlig kommentar här nedanför, mycket komiskt.

elisa, 2011-08-24 01:14:09 (95.209.19.94)

blogg.gp.se Senaste nytt från Göteborgsbloggen Du, sicken skit du skriver . den killen lär ju gå längre än dej...2 skivkontrakt mm...turnerat bla i USA, mm. så vad får du i lön....för o gagga skit...hahah pucko..och bomull i munnen...fattar du inte nåt? från dödsmettall Inevitable End Till rå Missisippi-bob dylan..mm du skrivet...tänk innan du babblar, pucko..

dunder, 2011-02-14 20:35:43 (193.150.213.57)

Håller med. Han är riktigt grym live!

Eddie, 2010-05-28 13:00:25 (83.233.131.154)

han rockar fett live vill jag lova! spelar på henriksberg den 9 juni tror jag bestämt. kolla in!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner