Joyzine.se


Recension - Live

Welle Erdball
Emmabodafestivalen
2010-07-30
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-08-01
Hemsida: www.welle-erdball.info

Samtidigt som de tyska synthveteranerna givetvis tar sin musik på fullaste allvar finns det en skön dos av ironi i dess framförande och det är det som gör det så bra. Welle Erdball om några visar att humor och allvar kan gå hand i hand när de lirar i Emmabodas vid det här laget ganska skräpiga skog.

För helt ärligt. Ett band med en sångare i tjusig lugg och Elton John-brillor som kallar sig Honey och skriver låtar om den gamla bilmodellen Bubblan skulle aldrig komma undan med koreograferad fuldans, ett ständigt dyrkande av Commodore 64 eller att kasta jättelika ballonger på publiken om de gjorde det med uppfattningen att allt måste vara på fullaste allvar. Det skulle falla fullkomligt platt.

Men samtidigt skulle tyskarna närmast gränsa till buskis om de sket helt och fullt i allvaret och bara flamsade på. Welle Erdball är på fullaste allvar, men med en klädsam glimt i ögat. Den balansgången gör deras framträdande väldigt underhållande.

För att inte tala om låtmaterialet då förstås. Tyskarna får sjunga hur mycket de vill om gamla avdankade bilmodeller när de gör det till så starka synthkompositioner, inte sällan till musikaliskt komp framställt med just Commodor 64.

Deine Augen drar ner ett stort jubel och avslutande Monoton & Minimal framkallar en mindre extas, men det är som helhet Welle Erdball imponerar och sprider glädje omkring sig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arvikafestivalen 2009
Emmabodafestivalen 2010
Welle Erdball (2009-07-03)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner