Joyzine.se


Recension - Skiva

As We Fight
Midnight Tornado, 2006
Skivbolag: Dockyard 1
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-11-07
Hemsida: www.aswefight.com

Tue Madsen har blivit för de senaste årens våldsamma framfart inom dansk metal vad Fredrik Nordström och hans Studio Fredman var för Göteborgssoundet när det tog form på 90-talet med At The Gates, In Flames och allt vad det nu var. Dyker det upp ett intressant danskt band kan man ge sig katten på att Madsen varit och fingrat i produktionen. Numera är det nästan så man kan särskilja en Antfarm-produktion lika lätt som en Fredman dito.

Jag klagar absolut inte, Madsen är en jäkel till producent och det hastiga uppvaknandet av Danmarks metalscen har gett oss en rad guldgäng. As We Fight är ett av dessa och på andra långköraren ”Midnight Tornado” står Madsen för så väl mix (vilket otvetydigt hörs) som mastring. Hantlangare vid själva inspelningen var dock en annan danskbekanting – Jacob Bredahl. Och är det något gäng As We Fight har mycket gemensamt med är det dennes huvudakt Hatesphere.

Det är tre faktorer som egentligen omedelbart borde förpassa As We Fight till kategorin: band utan en egen identitet.
Soundet är typiskt danskt. Check.
Madsens inblandning är övertydlig. Check.
Bredahl är inblandad, det låter väldigt mycket Hatesphere. Check.

Men As We Fight gör en redan grym pryl så förbannat bra att det inte går annat än att gilla dem. Hatesphere-referenserna är väldigt tydliga i så väl musik som ljudbild, men nykomlingarna drar stundtals i en lite mer rock n’roll-orienterad inriktning (tänk Haunteds ”rEVOLVEr”), vilket i långa loppet är ganska skönt.

Först var det Göteborgssoundet och Studio Fredman, sen Daniel Bergstrand och DugOut-eran och nu den danska vågen med Antfarm-ljud i spetsen. Det finns onekligen många sköna ljudtrixare i Norden. Om danskarna ser till att producera fler kanongäng a la As We Fight kan landets position på metaltoppen bli långvarig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner