Joyzine.se


Recension - Skiva

Hypnosis
Apple 13, 2004
Skivbolag: Beard Of Stars Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-05-11
Hemsida: -

Hade man på den tiden det begav sig stoppat in The Beatles i ett Big Brother-hus med ett rejält lass hallucinogena droger hade det kunnat sluta precis så här. Hypnosis i ledning av Laurence O´Toole visar på ”Apple 13” upp en provkarta på hur flummig psykedelisk musik ska spelas.

Ni tänker er kanske stonerrock, men det är inte alls det som är fallet. Visst finns den svängiga känslan närvarande hela tiden, men det handlar inte alls om den typen av monoton musikkonst. Det här är betydligt softare, men ändå så mycket mer attitydspäckat. Långa stunder finns firma Lennon/McCartneys andar där i musiken och kryddar det hela lite extra. Det här skulle ha kunnat spelas in samtidigt som ”Lucy In The Sky With Diamonds”, ingen skulle klaga om det stod 1967 på omslaget och de nyss nämnda ikonerna presenterats som huvudkompositörer.

Det här är en ultimat platta som pausmusik mellan de övriga rensskivor som folk runt om i landet bombarderar mig med. Jag kan faktiskt inte sluta lyssna och missbrukar för tillfället skivan lika mycket som musikerna troligtvis missbrukade droger när låtarna komponerades och spelades in. Ibland kan det uppenbarligen komma något gott ur missbruk!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner