Joyzine.se


Recension - Live

First Aid Kit
Popaganda, Stockholm
2010-08-27
Av: Eva Linde
Publicerad: 2010-08-28
Hemsida: myspace.com/thisisfirstaidkit

"Vi är inte så exotiska, vi hoppas ni kommer uppskatta oss ändå" - det är så systerduon presenterar sig angående att de kommer bara tio minuter från spelningens plats. Men deras otroligt charmiga folkbetonade indiepop ska man inte alls ta med en axelryckning. First Aid Kit har något eget. Det är genuint, gulligt och fyllt av värme. Dessutom svänger det ganska bra i eftermiddagssolen.

Trots att det är säsongens sista spelning slänger de fram nya kort, ett de aldrig spelat live tidigare - I just needed a friend. Med den visar de ännu tydligare hur skickligt de antar nya utmaningar.

För de är duktigt samspelta dessa systrar och deras gulliga dialoger och försynta sätt att söka bekräftelse gör dem lätta att tycka om. Det är de nästförsta artisterna på Popaganda och stämningen har inte riktigt infunnit sig på Erikdalsbadet, men tjejerna gör ett grymt jobb för att värma upp den lite splittrade publiken.

Duon bjuder förutom nytt material och egna låtar också på flera covers, något de verkar älska att göra. Och First Aid Kit är duktiga på att göra dem till sina egna. Fleetfoxes Tiger Mountain Peasant song känns som en självklarhet. Men lite mer utmanande känns kanske Fever Rays When I grow up. Den ger å andra siden tjejerna anledning att uppmärksamma Karin Dreier, vars bolag de ligger på och visst klara de även den utmaningen snyggt.

Men vad jag tar med mig från First Aid Kits popagandaspelning är nog ändå när de avslutningsvis försöker stöka till på scenen och av misstag välter ett mickstativ - och en sekund av skräck sprids i deras ögon att något ska gå sönder. Nej, dessa systrar känns inte särskilt farliga och har en lång väg att gå innan de är i närheten av stjärnfasoner. Men de är ruskigt kompetenta och tilldragande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2012 enligt Erik Högkvist
Way Out West 2009
First Aid Kit (2009-07-04)
First Aid Kit (2008-08-29)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner