Joyzine.se


Recension - Skiva

Barr
Skogsbo is the Place (retro), 2008
Skivbolag: Sakuntala
Av: Carl Potvin Johansson
Publicerad: 2011-01-13
Hemsida: www.barrmusic.se

Det akustiska och folkrockiga sjumannabandet Barrs, “Skogsbo is the Place”, ska ha spelats in som en session under två dagar och två nätter i en stuga i skogen - och redan här låter det flummigt och fint.?I maklig fart börjar skivan med Summerwind som med handtrummor och dragspelslikt harmoniumspel skapar ett lugnt och folkigt vemod där Patrik Anderssons röst sveper segt och långsamt som en...sommarbris.

Det fortsätter i samma tempo och känsla men ur detta föds det snart härliga melodier i poppig anda. ?Barr agerade öppningsakt för Iron & Wine under deras skandinaviska turné 2008 och visst finns där en del likheter banden emellan. Barr har även hämtat en del inspiration från brittiska folkrockare som Fairport Convention och Pentangle, även om det inte är riktigt så jammigt - och här finns också den svenska popen med stor närvaro. ?Skogsbo is the Place och Calling My Name - som är lite väl mycket Neil Young - sjungs av Hanna Fritzson och tappar lite i jämförelse med resten av skivan som dock tar ny fart med Moonfall.

Avslutningsvis är Sister - Lovers Alone riktigt bra och bjuder på lite småpsykedeliskt jam i all trevlighet, glockenspiel och fin stämsång.?Härlig skiva som ger mersmak, men något nytt från Barr verkar tyvärr inte vara inom synhåll.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2010 enligt Anton Wedding
My Little Pony
Declan de Barra (2008-01-01)
Death Before Disco (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner