Joyzine.se


Recension - Live

Amon Amarth
Metaltown, Göteborg
2010-06-19
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-06-20
Hemsida: www.amonamarth.com

Vikingarna kämpar mot regnskurar och brist på sömn (frontmannen Johan Hegg påskiner att de inte fått chansen att vila på 36 timmar då en spelning i Schweiz under natten nu efterföljs av ett tidigt gig på Metaltown) men gör ändå, eller kanske rent av på grund av detta, väldigt bra ifrån sig. Stockholmarna är väldigt tighta och har till skillnad från många andra på festivalen ett ljud som inte skäms för sig. Då kan jag ta att Hegg brölar lite väl stereotypt mellan låtarna.

Det är en kanonad av klassiska Amon Amarth-hits som radas upp medan det förhatliga vattnet strilar från himlen och gruppen gör sitt bästa för att tina upp åskådarna inte bara med musiken utan även med värmande eldkvastar som med jämna mellanrum reser sig mot himlen. Inte minst i dödstjusiga hitmelodin Death in Fire som gruppen förstås aldrig kan komma undan att spela.

Ett kompakt stycke melodiös fläskmetal a la Amon Amarth är precis vad som behövs den här eftermiddagen och när de skamfilade herrarna släntrar av scenen, förmodligen för att äntligen få vila, är i alla fall jag mer än nöjd. Det är så stabilt som man kan förvänta sig. Amon Amarth bjuder alltid till.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metaltown 2008
House Of Metal 2012
Amon Amarth (2008-01-01)
Amon Amarth (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner