Joyzine.se


Fem korta

Wrestling With Angels

Wrestling With Angels

Fem korta frågor till Rasmus Råsmark, trummis i skivdebuterande popbandet Wrestling With Angels...

Ert debutalbum "Letters" ligger precis på diskarna, vad kan världen nu förvänta sig?
Ett väl genomarbetat stycke modern pop som är både vacker och medryckande.

Ni spelade in i ett öde missionshus, hur påverkade det soundet på plattan? Döljer sig några frireligiösa vibbar som smugit sig in i ljudmassan?
De tysta rummen i missionshuset gav ett lugn som inspirerade till ett helt eget uttryck frikopplat från omvärlden och oönskade intryck. Vi har haft tid och plats till att experimentera, testa nya saker och verkligen vara noggranna.

Vi är uppvuxna i frikyrkan så det vore väl konstigt om inte. Men vi har inte någon agenda att det ska låta frikyrkligt, snarare tvärtom. Vi förälskade oss dock i en gammal tramporgel vi hittade därute. Den finns med rätt så mycket på plattan. Det är rätt så frireligiöst.

Berätta mer om ert samarbete med Gustaf Spetz, hur tycker ni att det har påverkat ert sound?
Gustaf kom med en fräsch input och såg saker ifrån en annan synvinkel. Han har mycket erfarenhet och hade väldigt mycket sköna idéer. Gustaf är inte bara en grym producent utan också en otroligt skicklig multimusiker, vilket resulterar i att vi har mycket stråkar, pianon och orglar på skivan. Vi har klickat så bra att Gustaf nu också är med oss och spelar live. Det är ett otroligt tillskott att ha honom med som musiker.

Hur viktig är den estetiska framtoningen kring gruppen? Hur tänker ni kring den?
Det är som den bildar en uppfattning och känsla kring bandet. Så den är viktigt. Vi satte en ganska tydlig look tidigt med musikvideon till Lost Wings. Det är något vi fortfarande håller kvar och inspireras av till live-set, bilder, merch etcetera.

Det är viktigt att få alla olika element att gå hand-i-hand och matcha varandra, det ska kännas ärligt och genomtänkt.

Vilka är de fem fräckaste banden från Norrköping för tillfället?
Får man ändra till de fyra fräckaste?

PG. Lost, Den Svenska Björnstammen, Eldkvarn och Slagsmålsklubben.

PG. Lost kör sin grej fullt ut. Det är väl det av de ovanstående som ligger närmast oss i genre. Grymma musiker, som är relativt stora på postrock-scenen.

Den Svenska Björnstammen är flippade killar, som gör flippad musik. Riktigt på gång, tror vi kommer se mycket mer av dem snart!

Eldkvarn, behöver man säga så mycket? Plura är överallt och alla älskar honom.

Slagsmålsklubben. Även om Frej från SMK kanske mest syns i samband med Maskinen nu, så håller SMK på med en ny skiva, som enligt uppgift kommer bli riktigt bra. Sköna killar. Ser fram emot deras nya!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Mikael Mjörnberg 2011-03-20
Foto: Hannes Krantz
Hemsida: myspace.com/wrestlingwithangels

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner