Joyzine.se






Recension - Skiva

Drawing Voices
S/t, 2007
Skivbolag: Hydra Head
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-09-11
Hemsida: www.drawing-voices.com

”Vad mig anbehagar låter det som om någon stängt in tio små dvärgschimpanser i en musiksal, de klingar och plingar på allt vad det kommer åt.” Så skrev jag när jag försökte ge mig i kast med att skriva om experimentell frijazz i form av Oddjob, och deras platta ”Luma” för ett tag sedan. Nu verkar det inte bättre än att de där dvärgschimpanserna har rymt ur musiksalen och istället tagit sig in i datasalen.

Nej, det är lika bra att säga det här direkt. Jag köper inte det här. Det är bara ljud för mig. Ljud utan mening eller inbördes relation. Nog för att noisegenren är krävande, och framförallt utmanande, men någonstans måste gränsen gå. Drawing Voices prövar mitt tålamod till bristningsgränsen. Alla obskyra ljud irriterar mig.

Det bubblar, det piper, det fräser, det river, det pyser, det pulserar; det låter. Så kan man summera ”Drawing Voices”. Då och då kommer det in en halvpsykedelisk gitarr som spelar lite hammocksblues. Totalt malplacerat (vilket förmodligen var tanken). Ibland är det bara tyst, sånär som på ett litet knäppande i bakgrunden. Vad ska jag med det här till är frågan? Vad är det som någonsin kan få mig att sätta på en tystnad med ett knäppande i bakgrunden? Svaret är; inget.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.se



artiklar / krönikor
recensioner