Joyzine.se


Recension - Demo

Think-Box
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-03-14
Hemsida: www.think-box.org

Någon gjorde helt uppenbart en miss någonstans när Think-Box skulle skicka ut sina demoskivor. Vad som landade i recensenternas postboxar var en tom CDr-skiva och ett omslag. Pinsamt. Några veckor senare gör dock bandet ett hedervärt försök att släta över det hela genom att skicka ut en ny skiva och ett brev som talar om att det hela bara varit ett väl genomtänkt PR-trick. Det tror jag så mycket jag vill på. Men brevet är ändå ett fint exempel på Think-Box humor.

Hela bandets biografi är nämligen ett enda långt skämt och själva musiken är också minst sagt tokig. Medlemmarna har inte kunnat enas om en specifik musikstil och blandar och ger friskt. Låt oss ändå fastslå att grunden ligger i indierock så har vi någonstans att utgå ifrån. Blandningen utifrån det blir sedan riktigt smakfull.

Svensk rock (skola: The Hives och The (International) Noise Conspiracy) möter brittisk poprock (skola: The Subways) möter emo och indie och mjukpop för att toppas med skakänsla a la Burning Heart och Epitaph-band. Det spretar men blir ändå en helhet. Främst på grund av en sångare som snyggt anpassar sig efter stilarna utan att tappa sin identitet. Att han sen inte har rock-Sveriges vackraste eller mest tonsäkra röst kvittar.

Vad som gör Think-Box riktigt bra är dock att de har väldigt sköna sångmelodier och en smittande entusiasm. Jag charmas av de två vitamininjektionerna Living is a bitch (and then u die) och Cough it up. Think-Box presterar vital och livfull indierock utan att leva upp till alla genrens klyschor. Det är mer än lovvärt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner