Joyzine.se


Recension - Live

Parkway Drive
West Coast Riot, Göteborg
2009-06-25
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-28
Hemsida: myspace.com/parkwaydriveDet finns band som är beroende av ett bra låtmaterial för att få sin liveshow att fungera och så finns det dem som är som Australiens Parkway Drive. De som egentligen inte har en enda minnesvärd låt, men som ändå är så bra att man nästan står och smälter framför scenen.

När bandet stormar upp på scenen med ett sammelsurium av smattrande baskaggar, tappingsolon och breakdowns spelar det nämligen ingen roll att de flesta låtarna är väldigt lika varandra. Bandet har nämligen en sådan vansinnig energi och karisma att det är helt omöjligt att inte tycka om dem. De röjer som om det gällde livet (utan att tumma på kvaliteten och börja spela som krattor som många andra högenergiska orkestrar) genom hela konserten och skiter helt uppenbart i om musiken kallas för screamo, metalcore, alternativ hardcoremetal eller något helt annat. Här är det bara ren överkörning av adrenalin som gäller.

I fronten för allt detta står utomordentlige frontmannen Winston McCall. Han leder segertåget med sitt utagerande och vältimade agerande på scenen, men står samtidigt för en mycket stark vokalinsats (läs: han skriker lungorna ur kroppen på ett sätt som är som balsam för själen) och ett återhållsamt, men välriktat mellansnack som håller publiken alert. Med en sådan kille att skicka fram har man mycket gratis.

Australiensarna är också intelligenta nog att spela kort och intensivt. Energin hinner aldrig ta slut på scenen och publiken hinner inte tröttna på bandets i längden lite monotona form av musik. Det här är ynglingar som har läst sin läxa och får ni inte höra mer om dem i större sammanhang framöver är det något fel på världen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

West Coast Riot 2009
De små guldkornen

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner