Joyzine.se


Recension - Skiva

Fejld
Illiterate Poetry, 2011
Skivbolag: KUF Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-04-08
Hemsida: www.kufrec.com

Fyra spår och dryga 65 minuters musik.

Nej förresten jag ändrar mig, fyra spår och dryga 65 minuters upplevelse.

Det är nog snarare så man bör beskriva Fejld och ”Illiterate Poetry”. Vad vi har här är två svenska herrar i Köpenhamnsk exil som utforskar någonting som ligger och svävar långt bortom den förhatliga popmusiken (den ena halvans egen åsikt) och inslutet i några gamla feberhallucinationer från barndomen. Ni begriper själva att de här 65 minuterna ljud inte går att beskriva med ord, det är någonting som måste upplevas.

Men jag gör ett försök. Ordet ambient är förstås centralt i sammanhanget. Fejld arbetar med slöjor av ljud som sveper fram genom rummet och skapar stämningar. Stämningar som sedan garneras med små intrikata ljud och dramatiska förändringar av nyanserna. Det är en resa, en berättelse. Något som man kan sjunka djupt in i sina egna funderingar till. Här finns både dramatik och skönhet så att det räcker och blir över. Stillheten är precis lika viktig som de bombastiskt stora gesterna. Om inte viktigare.

Musiken görs tillgänglig på nätet enligt ett ”betala vad du känner att det är värt koncept”. Frågar ni mig är den definitivt värd några kronor.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner