Joyzine.se


Recension - Skiva

Insania (Stockholm)
Agony - gift of life, 2007
Skivbolag: Black Lodge
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-07-03
Hemsida: www.insania.se

I slutet av 90-talet var Insania (Stockholm) ett band som jag trodde var bra. Mest för att det var ett av få jag kände till. Metalintresset hade nyligen väckts och jag tyckte det var ball att bara studera skivbolagsrosters. No Fashion existerade fortfarande och inhyste utöver svartmetallare som Dark Funeral och Misteltein även detta stockholmsgäng. Jag köpte dock lyckligtvis aldrig någon skiva.

I efterhand – i takt med att förståndet växt – har jag nämligen förstått att Insania (Stockholm) varken var eller är något bra band. Och det är en insikt som inte rubbas det minsta av gängets fjärde studioalster ”Agony – gift of life”. Den bjuder nämligen samma skitnödiga power metal som det mesta annat i katalogen.

Man skulle kunna raljera över hur stockholmarna vill vara tyskar och heta Helloween, men vad tjänar det till? Det räcker med det krassa konstaterandet att Insania (Stockholm) gör medelusel power metal. Låtarna är ointressanta, likaså solona och Ola Halén sjunger som en kråka. Svajig falsettsång har aldrig varit något som fått mig att erigera.

Låt gå för att det i några spår är riktigt bra drag under galoscherna, men det hjälper inte mycket när energi och fart allena knappast lyfter en skiva inom den här genren. Nog var det härliga tider när Sound Pollutions (som då hette House Of Kicks) samplerskivor som en gång om året följde med Close-Up Magazine var lag. Det var en upptäckternas tid som jag saknar. Den felaktiga uppfattningen att Insania (Stockholm) nog var ett bra band längtar jag dock inte tillbaka till det minsta.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner