Joyzine.se


Recension - Skiva

Withering Surface
Walking on phantom ice, 2001
Skivbolag: Copro Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-02-17
Hemsida: www.witheringsurface.dk

Efter att ha hört de två inledande spåren Walking on Phantom Ice och Joyless Journey är jag näst intill övertygad. Det har slutligen kommit en riktigt bra metalskiva från Danmark! Danskarna har ju inte direkt skämt bort världen med välljudande mangelkavalkader. Tyvärr är inte heller Withering Surface de rödvitas frälsare. Övriga skivan lever inte alls upp till vad den superba inledningen lovade.

Trots att Danmark fortfarande inte kammar hem några poäng som metal- eller musikland över huvud taget är "Walking on Phantom Ice" är klart godkänd inspelning. Withering Surface ligger någonstans emellan In Flames och Sins of Omission, med vibbar åt alla möjliga stjärtmanglande håll. Det är kanske där det största problemet med skivan ligger. Bandet vill visa för mycket och blandar in alldeles för många element i varje låt. Det blir stundtals lite rörigt och en smula för ostrukturerat för min smak. Annars är ju som bekant melodiös dödsmetall precis min påse.

Förutom de inledande spåren måste Breed what you kill framhållas som en klockren hitmelodi. Withering Surface är som allra bäst när sångaren Michael H. Andersen har den goda smaken att växla mellan growl, ljusare gurglanden och "ren" sång (även om hans röst inte riktigt håller när det kommer till sångdelen). Ett extra plus i kanten för det smaskiga trumspelet dessutom.

"Walking on Phantom Ice" är en ultimat skiva att plocka fram på partyt när alkoholhalten i blodet lämnat nollvärdet. Då lär ingen låta bli att svänga på höfterna! I valet och kvalet mellan en tre och fyra i betyg fastnar jag tillslut för den högre siffran. Så här bra metal har vi trots allt inte fått från Danmark tidigare!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner