Joyzine.se


Recension - Skiva

Mortiis
Some Kind Of Heroin, 2007
Skivbolag: Earache
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-09-04
Hemsida: www.mortiis.com

Karln ser ut som en jävla fågelskrämma. Vad ska det föreställa tro? En demon? Eller kanske en goblin från Sagan om Ringen? Ni vet, en sådan där som Gandalf och boyzen möter nere i Morias gruvor. Egentligen bryr jag mig inte nämnvärt, kan Slipknot kan väl Mortiis. Hela den här goth/industri/black metal genren rymmer både det ena och det andra märkliga skulle jag istället vilja påstå.

Med det sagt kan vi börja koncentrera oss på musiken. Industri och goth. Mortiis, med ursprung i Emperor, förvånar inte alls lika mycket med sin musik som han gör med sitt utseende. Senaste plattan ”The Grudge” briljerade mer med sin tekniska finess än originalitet. Tur då att ”Some Kind Of Heroin” inte är en ren Mortiis-platta, utan en remixplatta signerad en hel drös med intressanta remixmänniskor. Eller som nu mera av mig måste anses vara intressanta remixmänniskor, fram tills nu var det bara The Kovenant som klingade bekant.

Nackdelen med remixskivor är att folk i allmänhet lider av brist på fantasi. Således hittar vi en hel drös med remixer på samma låtar. The Grudge och Gibber är två vanligt förekommande omtolkningar. Sånt känns lite onödigt, även om remixerna i sig skiljer sig ganska markant från varandra. Jag måste erkänna, jag inte hade några större förhoppningar om ”Some Kind Of Heroin”, men jag måste nog börja omvärdera situationen.

Vad som presenteras på ”Some Kind Of Heroin” är en riktigt snygg crossover från industrimetallen till electronikan, utan att förlora någon energi eller cred på vägen. Vilket Mortiis själv ska vara väldigt glad över, helt plötsligt sätts han i väldigt bra dager. Vilket i och för sig kanske berodde på att det var bra låtar i grunden, men att det krävdes lite extra framförädling för att nå hela vägen. Denna skiva är ändå väl värd att kollas upp.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner