Joyzine.se


Recension - Skiva

Pyrrhon
An Excellent Servant But a Terrible Master, 2011
Skivbolag: Selfmadegod Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-11-12
Hemsida: facebook.com/pyrrhonband

Med risk för att understryka intrycket av att jag gått och blivit blasé: 90 procent av all death metal som släpps är urtråkig.

För i grund och botten handlar det ju inte om att lyssnare eller recensenter gått och blivit blasé, det handlar om att alldeles för många band tillåts släppa plattor och att alldeles för många band saknar en genomgående tanke bakom det de gör. Alldeles för många slänger bara in de element som förväntas finnas på en death metal-platta, manglar lite och sitter sen svinnöjda ner och väntar på genombrottet...som aldrig kommer.

Pyrrhon från New York är ännu ett band som går in genom ena örat och ut genom det andra. Mustigt mangel blandas med lite meckigare bitar och stämningar (eller psykedeliska inslag som herrarna gärna kallar det själva). Det är inte på något sätt dåligt, men det är samtidigt väldigt ointressant.

Den här musiken har jag hört från otaliga band med andra kladdiga loggor på konvolutet redan och jag hade tröttnat redan då. Band som inte lyckas mana fram något annat än känslan av standardverk ur sin musik får mig att framstå som blasé. Men det är knappast mitt fel.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner