Joyzine.se






Recension - Skiva

Slangbella
Slangbella was here, 2012
Skivbolag: Så länge skutan kan gå Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-10-24
Hemsida: facebook.com/Slangbellamusik

Den enkla, men samtidigt högst orättvisa, vägen att gå för att beskriva Alice In Videoland-trummisen Anders Alexanders soloprojekt Slangbella är att kort och gott konstatera ”tokig rock på skånska” och flagga med akter som Bob Hund och Babian.

Visst är det en ofrånkomlighet att de där två gängen nämns, men den betydligt mer rättvisande bilden kräver en djupare och mer ingående analys än så. För det som gängen har gemensamt är egentligen inte mer än att de levererar aningen humoristisk lyrik på skånska.

Alexanders Slangeblla är snarast att betrakta som ett ystert punkband med popambitioner. ”Slangbella was here” är soundmässigt ganska stökig och vass, men de smittande refrängerna finns hela tiden där i sann popanda. Det går inte att ta miste på att det här rör sig om en man med många års erfarenhet av hitsnickrande. Det är det enda som hörs från hans verkande i synthorkestern Alice In Videoland – hur han enkelt hittar fram till säljande refränger.

Jag skulle vilja påstå att Slangbella med sin punkpoppiga approach faktiskt tangerar den där gränsen till vad som skulle kunna kallas för eget och den energi som genomsyrar hela inspelningen är smittande. När jag ändå gjort kardinalfelet att släpa upp plattitydjämförelserna redan i inledningen kan jag väl som avslutning inte konstatera annat än att det här är betydligt bättre än Babian och allt som Bob Hund envisats med att släppa de senaste mängderna år...

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Pontus, 2012-10-26 23:03:29 (83.179.15.86)

så jävla bra, men så jävla hemlig! Intervju?

Sök på Joyzine.se



artiklar / krönikor
recensioner