Joyzine.se






Recension - Live

Syconaut
Metaltown, Göteborg
2013-07-06
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-07-09
Hemsida: www.syconaut.com

Hela placeringen av ”demoscenen” på Metaltown är ganska misslyckad. Konceptet med att ha en scen för de mindre etablerade banden borde ju bygga på att de ska få visa upp sig för en lite större publik. Med en sådan tanke i bakfickan vore det ju lämpligt att förlägga scenen till något hörn på festivalområdet där många passerar förbi mellan olika konserter och kanske kan ramla in och upptäcka något nytt.

På Metaltown kallas den campingscenen och ligger belägen en bra bit utanför själva festivalområdet på ett ställe där majoriteten av festivalens besökare inte passerar annat än när de ska in till festivalen (och förmodligen har bråttom för att planeringen är tidsoptimistisk och favoritbandet snart börjar) eller ut från festivalen (och förmodligen har bråttom för att hinna med buss eller taxi hem mot bingen). Med andra ord inget place man passerar av en slump och med andra ord inget place där man upptäcker band man inte redan bestämt sig för att se. Helt ärligt, det känns mest pliktskyldigt av festivalen att ha den där scenen.

Således är det föga förvånande att Syconaut spelar för en väldigt liten och tapper skara på lördagskvällen. De kanske inte förtjänar en större publik för hela framträdandet känns ganska allmängiltigt, men det känns ändå trist.

Gänget från Skövde har hängt i länge utan att få något större genombrott och trots att den burdusa metal de saluför är kompetent saknas något som står ut. Låtarna flyter ihop, scennärvaron är inte heller något att skriva hem om direkt (men visst liknar basisten Stefan Holm?...nej just det ja, ni var ju inte många som var där och såg). Syconaut är helt enkelt ett metalband som bara är och som inte gör något större avtryck och på så sätt känns det symptomatiskt att de hamnat på en scen som placerats bortom bortglömdhetens horisont.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metaltown 2013
Syconaut (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.se



artiklar / krönikor
recensioner