Joyzine.se


Recension - Skiva

Easy October
Sweethearts Before The Fall, 2014
Skivbolag: Adore Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2014-10-20
Hemsida: easyoctober.com

Med ett manskap som inhyser storheter som Andreas Kleerup, Nikke Ström (Nationalteatern) och Kristofer Åström utöver den konstnärlige huvudpersonen Kristofer Hedberg har man rätt att förvänta sig stordåd. Kanske är det inte tal om annat än överdrivna förväntningar, men det är ändå en lineup som lovar mer än den levererar.

Hedberg har skrivit folkpop med tentakler i americana som exekveras synnerligen kompetent av det nämnda manskapet. Det är proffsigt långt ut i fingerspetsarna så väl låtskrivar- som spelemannamässigt. Så vad är problemet?

Ja, det skulle väl kunna formuleras som att Easy October och dess känslosökande musik aldrig riktigt engagerar. Vare sig när uttrycket är varmt analogt eller kyligt elektroniskt.

Det skulle också kunna formuleras som att ”Sweethearts Before The Fall” öppnar bländande för att sedan tona ut mer och mer och mest lämna någon obekväm form av besvikelse efter sig.

Inledande If I stopped loving you och därpåföljande singelsläppet My love will be there still är nämligen en fantastiskt stark öppning som lovar mer. Mycket mer. Där hittar Easy October helt rätt nerv. Men sen kör allstar-gruppen fast. Det blir såsigt, oengagerande och mest tråkigt när musikanterna gnetar sig genom americana-land utan att ha riktigt fina låtar att luta sig mot.

Trist. Men jag hade förväntat mig mer av den här plattan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Kristoffer Hedberg

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner