Joyzine.se


Recension - Skiva

Misteltein
Divine. Desecrate. Complete, 2001
Skivbolag: No Fashion Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-10-10
Hemsida: -

Jag har svårt att förstå vilka som ska köpa det här. De som vill ha riktigt ondskefull och äkta black metal vänder sig med största sannolikhet mot Dark Funeral och deras gelikar. De som istället vill ha black metal ur "Kalle Anka" -skolan köper garanterat Cradle of Filth eller Dimmu Borgir. Mistelteins blandning av de två stilarna doftar mest unket och ointressant.

Produktionen på den här plattan är inget vidare. Såväl sång som melodier dränks i trumljud. Det blir inte bättre av att trumspelet dessutom är stelt och tråkigt. Nirag piskar allt som oftast upp ett alldeles för högt tempo vilket gör att trummorna låter ofokuserade tillsammans med den övriga musiken. Att de misshandlade skinnen dränker sången med sitt ljud gör dock inte så mycket då den vokala insatsen är ruskigt dålig. De väsanden som framförs låter som en väldigt dålig efterapning av Dani Filth i det brittiska black metalundret Cradle of Filth.

I stil med de mer lättillgängliga black metalbanden slår Misteltein då och då av på tempot och blandar in mer lättlyssnade metalelement. I några fall får de till det, till exempel i Where angels no more roam.. där partier av deppig rock skymtar förbi. Synd bara att bandet inte klarar att hålla nivån uppe en hel låt. Saken är faktiskt den att det finns riktigt dåliga partier i samtliga spår på plattan. Men de flesta spåren innehåller ändå små melodisnuttar som inte skäms för sig. Avslutningen i Completion är träffsäker.

Just det faktum att det inte finns en enda helgjuten låt på hela skivan gör att den blir ointressant. Man sitter inte och genomlider långa perioder av intetsägande bröt för att få höra någon minuts vackert mellanspel. Då kan man lika gärna slänga på en annan platta. Jag föredrar Cradle of Filth framför det här tråkiga pajasmanglet. Det mest upphetsande med den här skivan är samlagsljuden i introt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Mental, 2008-02-13 13:43:42 (212.209.37.193)

Varför? Lägg ner! Misteltein är nog bland det mest sketna och totalt mörker befriade band jag hört.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner