Joyzine.se


Recension - Skiva

Skyfire
Timeless departure, 2000
Skivbolag: Hammerheart
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2000-10-10
Hemsida: www.myspace.com/skyfiremusic

Det här skånebandet hittade sin vokalist Henrik Wenngren via Internet och för en gångs skull måste jag säga att det är synd att det stora nätet blivit så utbrett. Herr Wenngren är nämligen det enda som hindrar det här från att vara en komplett skiva. Synthmattorna är tunga och tränger i princip ut gitarren ur ljudbilden, något som gör soundet väldigt spännande och annorlunda.

Att räkna taktbytena på den här skivan torde vara fullkomligt omöjligt. Bandet kastar sig hejdlöst fram och tillbaka mellan olika melodistycken i låtarna och ur de nio alster vi bjuds på "Timeless Departure" skulle det gå att plocka fram ett tjugotal olika låtar. Tyngdpunkten ligger hela tiden på melodier och frågan är egentligen om man kan kalla det för death metal utan att häda. Skyfire spelar vackert, ett ord riktiga dödsrockare inte ens vill höra uttalas.

Inledningsorden i den här recensionen kanske får vokalist Wenngren att framstå som en komplett nolla, så är dock inte fallet. Hans ljusa black metalvrål fungerar riktigt bra i vissa av kompositionerna. Saken är bara den att han inte förmår variera sig på ett tillräckligt bra sätt. Hans ansträngda kväkanden låter bara malplacerade i flera av styckena och med lite mer variation hade han kunnat lyfta Skyfire till himmelska höjder.

"Timeless Departure" är en väldigt bra skiva där samtliga låtar skapar en välsmakande helhet. Musiken är vacker och nästan på gränsen till sensuell med melodier som förför. Ni som inte störs av lite elakt hormonkväkande kan med fördel använda "Timeless Departure" som soundtrack till era sexdrömmar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Skyfire (2003-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner