Joyzine.se


Recension - Skiva

Asta Kask
Kravallsymfonier 78-86, 2003
Skivbolag: Birdnest Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-02-09
Hemsida: www.astakask.com

I och för sig är jag så pass ung att jag hade min punkperiod flera år efter att Asta Kask hade sin storhetstid. Men jag lyssnade aldrig på dem ändå. Anledningen var att jag inte tyckte de var särskilt bra. Ärligt talat gav jag dem nog inte mycket till ärlig chans.. Det är dock något jag inte ångrar det minsta när jag nu sitter och lyssnar på ”Kravallsymfonier 78-86”. Jag ser nämligen absolut ingen tjusning i den här sunkpunken.

Det är klart att det finns enormt stort kultvärde i Asta Kask och att många punkband influerats och fortfarande influeras av dem. Jag förstår bara inte varför. Den här dubbelsamlingen är proppad med en enformig variant av trallpunk med dräggig sång och noll känsla. Så trist och snudd på uselt att lyssnaren nästan tvingas rodna.

De som diggar Asta Kask kommer självfallet att drägla sig fördärvade över den här dubbeln till enkelpris. Jag nöjer mig med att konstatera att Ringhals brinner är en småtrevlig melodi och lämnar resten av materialet åt sitt eget öde. För övrigt är det i princip alltid pinsamt och patetiskt när gamla gubbar återupplivar sina tonårsband.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Baboon Show
Snutjävel

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner