Joyzine.se


Recension - Demo

610 Toresco
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-01-17
Hemsida: www.610toresco.com

Jag tror ärligt talat inte att jag förstår det här fullt ut. Svensk pop anledd av tivolisynthar som ibland bara låter otroligt plojig och stundtals väldigt seriös och angelägen. Vad jag inte fattar är om 610 Toresco bara vill vara roliga eller faktiskt menar allvar, det är helt omöjligt att avgöra.

Sången är överlag gnällig och enerverande, den går hand i hand med de stressade låtpartierna. Då och då stannar bandet dock upp och i de långsammare partierna låter även sången ganska bra. Då låter de snarast som Hypnosis eller något annat flummigt bakåtsträvarband. Tyvärr är det de bångstyrigt snabba partierna som utgör merparten av den här demon. Där låter det som om The Soundtrack Of Our Lives, Håkan Hellström och Melody Club stoppats i en mixer som sedermera exploderade. Det kanske låter som om det skulle vara häftigt och tilltalande, men tro mig, det låter bara illa.

Om det nu skulle vara på skoj tycker jag heller inte att det är särskilt lyckat. För vad är egentligen roligt med att vara dålig? Låt gå för att det är bångstyrig och småtokig musik, men här finns ingen tydlig ironisk blinkning eller glimt i ögat. Fast inte kan väl det här levereras med dödligt allvar? Jag är villrådig, jag förstår inte. Men egentligen spelar det väl mindre roll om jag förstår eller inte. 610 Toresco kommer ändå inte vara ett band som lyfts fram i rampljuset, hur märklig musikbranschen än kan vara.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Punkarn från Höglandsvägen, 2015-05-24 12:39:53 (178.174.236.61)

Hur i helvete kan någon som verkar vara produkten av att ett cp en gång tilläts knulla med en mongolid ens få recensera musik? Huuur kan man som musikskribent inte heller ha tillgång till fantasifullare referenser än några få samtida svenska akter att referera till? Vad är dåligt med humor? Hur kan man höra om det finns en glimt i ögat eller ej i musik? Vilket mongo.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner