Joyzine.se


Blogg

Haddaway vs metal – What Is Love?

Haddaway har uppenbarligen sett sina bästa stunder som sångare och Münchens Emergency Gate tycks vara ett rätt lökigt metalgäng i största allmänhet, men som gammal insnöad eurodiscofantast kan jag inte låta bli att förtjusas av nedanstående klipp ändå. Att klä den gamla eurodiscod...

Mikael Mjörnberg (2013-11-28)


Giftet som definierade sommaren

Kan ett litet ynka parti definiera en hel festival och en hel sommar? Förmodligen är svaret på den frågan ja. När The Prodigy skruvar till Poison på ett sätt som får halva Stockholm att rämna under dess tyngd är det en tydlig markering för hur jag önskar att hela festivalsommaren ska ...

Mikael Mjörnberg (2013-06-02)


Jag läser hellre Bråvalla-lineupen än porrtidningar

Rubriken är egentligen en ren lögn. Dels för att det väl i dessa tider av snabb internetporr knappast är någon som läser porrtidningar längre? Dels för att Bråvalla bara nästan är framme vid en lineup som är så där fantastisk att begreppet (i dess jargongmässigt positiva bemärkelse ...

Mikael Mjörnberg (2013-02-13)


Festivalkriget – Syntharna vs Hårdrockarna

Ända sedan det stod klart att FKP Scorpio skulle storma in på den svenska festivalmarknaden och att de till råga på allt skulle göra det på exakt samma datum som storheten Peace & Love (27-29 juni) har det talats om #festivalgate, om det stora festival- och bokningskriget och om hur det egentl...

Mikael Mjörnberg (2013-01-29)


Slipknot till Bråvalla – inte helt långsökt

Nu ger jag mig förstås på att spekulera fullständigt och har inga som helst belägg eller indikationer på att det lutar åt det hållet. Bokningsgeneral Gunnar Lagermans konstaterande att lineupen genremässigt kommer att jämnas ut talar ju rent av om något helt annat. Men jag tror inte det ...

Mikael Mjörnberg (2012-11-27)


Back on track

Som ni har märkt har Joyzine.se legat nere i närmare två dygn. Det beror på ett omfattande fel hos vår webbleverantör och är något som legat helt utom vår kontroll. Men nu är vi tillbaka i etern och passar på att säga ”sorry for the interruption” med lite fin uppladdning inför de...

Mikael Mjörnberg (2012-10-15)


Direktrapporter från presskonferensen om Sveriges nästa storfestival

Under dagen presenterar tyska FKP Scorpio sin nya storfestival på Bråvalla i Norrköping och dess första stora bokningar under en presskonferens i anslutning till det blivande festivalområdet. Joyzines Ricky Holmquist finns naturligtvis på plats och twittrar direkt från tillställningen. Ni...

Mikael Mjörnberg (2012-10-03)


Joyzine.se söker fler skribenter

Vill du vara med och göra Joyzine.se ännu bättre? Inför hösten och vintern behöver vi utöka redaktionen med ytterligare ett par vassa pennor. Därför söker vi dig som har ett stort musikintresse, är obotligt nyfiken och har en vass penna. Detta för att hjälpa till med vårt arbet...

Mikael Mjörnberg (2012-09-13)


Följ Joyzine på Skogsröjet

I dagarna två pågår Skogsröjet i Rejmyre-skogen. Joyzines Sebastian Norling Rauhala är på plats och rapporterar direkt på Twitter. Ni följer honom här nedan eller direkt i flödet på Twitter ( @Joyzinese). ...

Mikael Mjörnberg (2012-08-10)


De främsta låtarna från Putte i Parken

Putte i Parken var en fantastisk festival. Inte bara för att den var välarrangerad med närhet till stadskärnan och bjöd på i alla fall lite finväder, utan även för att så många av artisterna levererade så brinnande spelningar. Det är något man som gammal festivalräv vet är något...

Mikael Mjörnberg (2012-07-10)


Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner