Joyzine.se


Recension - Demo

Wendy
Angst ep
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-05-02
Hemsida: www.wendymusic.com

Första intrycket. De första skälvande sekunderna av första spåret. Då man i sanning står som en tabula rasa, det blanka papperet. Det är där man märker av klass. First Against the Wall har ett inledningsriff att dö för. Ljudbilden är magnifik och produktionen fläckfri. En emopoplåt som trots starka Kent-drag ändå känns både egensinnig och säregen. Det låter som Kent skulle ha låtit om de klarat av det tafatta försöket att lansera sin musik utanför Sveriges gränser. Fast kanske skulle Wendys lyrik låta lika taffligt på svenska som Jocke Bergs texter gör/gjorde på engelska?

”Angst Ep” innehåller ytterligare två låtar. Då gossarna från Mjölby i Östergötland sätter en riktigt hög ribba redan med inledningsspåret faller nästföljande Pax Roman tämligen platt. Ljudbilden imponerar fortfarande, elektronican och syntpåläggen är massiva, men låten känns seg och utdragen. Den saknar de snygga och lyftande övergångar och bryggor som gjorde föregående låt så bra. Avslutande Killer Whale hamnar även den lite i skymundan av öppningsspåret, men den följer definitivt i dess kölvatten. Kent-vibbarna ligger fortfarande tungt kvar men vid ytterligare genomlyssning märker jag också av en liten skönhetsfläck jag missat tidigare. Antagligen för att det döljs väl av den proffsiga ljudbilden. Det krävs en mer intensiv lyssning för att komma underfund med vad det är som gäckar mitt musikaliska undermedvetna.

Samtliga låtar har en produktion som är snygg och högst atmosfärisk, men attacken saknas. Såväl i sången som i utförandet. Tro mig, man kan höra, man kan känna, när någon/några verkligen brinner för det den/de gör. Fast det blir mer som en anmärkning i marginalen, resultatet är redan imponerande som det är, trots att jag är övertygad om att det finns ytterligare en växel att lägga i. Sammantaget konstaterar jag att Wendy är ett band att räkna med och jag tror inte att det dröjer allt för länge innan något bolag plockar upp dessa till synes välklädda pojkar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arvika 2007 - Bland dinosaurier och mosbrickor
Arvikas vassaste band 2007
Wendy ()
Wendy McNeill (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner