Joyzine.se


Fem korta

Leaders Off

Fem korta frågor till gitarristen Kristoffer Björkman från Vänersborgsbaserade rockgänget Leaders Off...

Leaders OffNi spelar musik inom en genre med stenhård konkurrens. Vad är det som gör just er musik så speciell att man ska ta sig tid att lyssna på den?
För att vår musik är tidlös. Vi är totalt oförmögna att påverkas av trender och följer alltid magkänslan. Vi skulle aldrig skriva en låt som inte handlar om oss själva vilket gör att du slipper höra mig sjunga om Los Angeles när jag aldrig varit där.

Det är inte ovanligt att dra kopplingar mellan städer och musiken som kommer därifrån. Med ert debutalbum har ni möjligheten att stärka Vänersborgs plats på den svenska musikkartan. Vad har Vänersborg betytt för er som band?
Mycket. Nästan alla spelade i band när vi växte upp vilket ibland berodde på kärlek till musiken och i bland brist på annat att göra. Jantelagen har på gott och ont alltid dominerat i Vänersborg. Man var sällan imponerad av varandras band och detta gjorde att man försökte lite extra. Jag tror att det är därför det kommit så många bra band från staden.

Vilka är de fem viktigaste musikstäderna för er?
New York: Har aldrig varit där men listan är lång på fantastiska band från den staden. Viktigaste banden för oss är förmodligen Sonic Youth och Ramones, men som sagt listan är lång!

Seattle: En annan amerikansk stad som jag aldrig besökt. En sak är iallafall säker:  Hade man inte upptäckt Nirvana i början av 90-talet så är det möjligt att man blivit hockeyspelare istället. Även värt att nämna skivbolaget Sub Pop som oftast levererar bra band.

Halden: Norsk stad där vi spelat så ofta att jag tappat räkning. Här möts man alltid av en stor och peppad publik, vilket tyvärr inte hör till vanligheterna när man turnerar runt som okänt band. 

Vänersborg. Som sagt.

Köpenhamn: Gasolin!!!!!

Vägen fram till ert debutalbum ”Giant Guitar” har varit lång. Om ni tittar lite i backspegeln, hur värderar ni det arbete som lett fram till den här skivan?
Så fort vi bestämt oss för att spela in en plattan tycker jag att vi varit ganska effektiva. Väldigt länge skrev vi bara låtar tänkta att släppas som singlar. Detta gjorde att vi bara fick en sorts låt hela tiden. Någon gång 2008 började vi skriva låtar för en skiva istället vilket gav oss ett lite mer varierat men ändå enhetligt material. På två helger spelade vi in två skivor i replokalen. Vi plockade ut tolv av de låtarna och spelade in ännu en gång i Welfare Sounds och resten är historia.

Slutligen, hur ser era planer inför hösten ut nu när skivan är släppt?
Vi ska spela live så mycket som möjligt och tjata om skivan så mycket som möjligt. Det känns underbart att kunna säga att skivan är färdig och vi ser mycket fram emot att få vrida sönder den på scen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Anton Wedding 2010-10-03
Foto: Skiva
Hemsida: myspace.com/leadersoff

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner