Joyzine.se


Recension - Skiva

Biomechanical
Cannibalised, 2008
Skivbolag: Earache
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-03-09
Hemsida: www.biomechanical.co.uk

När jag hunnit ungefär halvvägs genom skivan börjar grannen borra i betongväggen som skiljer oss åt. Det ger upphov till ett ihärdigt, tjutande ljud som dränker allt ljud från stereon och gör försöken att aktivt lyssna totalt omöjliga. Men frågan är om det är till det sämre? Det är en fråga som jag fortfarande ställer mig efter flera varv med ”Cannibalised”.

Biomechanical är nämligen ett av de där banden som insett att de aldrig kommer att kunna skåpa ut någon med originalitet, låtskrivande eller finess. Följaktligen är det enda som återstår ren galenskap och det är precis vad den här skivan handlar om. I brist på bättre sysselsättning kör britterna alla inspiratörer i en hackande mixer genom tio outhärdliga spår.

Bakom en murrigt dånande ljudvägg försöker Biomechanical vara allt de någonsin drömt om på en och samma gång. Att kalla det progressivt är bara en ursäkt för att kunna sammanfoga pusselbitar som inte passar, utan vare sig mening eller mål. Hiskeliga gitarrsolon möter styltiga machoriff, allt i ett enormt tempo och med oräkneliga vändningar och filbyten som förmodligen ska föreställa moderna, men som bara låter skit. Att tonsätta kaos är en bra idé, men att medvetet försöka skapa ett musikaliskt sådant blir bara pannkaka. Speciellt om man stoppar in det i en stelbent produktion.

Värst av allt låter dock bandets visionär, sångaren John K. Producenten har i smyg försökt gömma hans försök till sång långt bak i mixen, men tyvärr tränger han igenom ändå. Snubben låter som Rob Halford torde göra när han totalt uttorkad och med en öken i munnen vaknar upp efter en rejäl grisfylla. Med det som flagga på toppen av annars totalt meningslös musik begriper ni vilket skräp ”Cannibalised” verkligen är.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner