Joyzine.se


Recension - Demo

Babels herrar
Blod, guld och vingar
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-05-03
Hemsida: medlem.spray.se/babelsherrar

Det är faktiskt ganska lustigt. Jag satte på ”Guld, blod och vingar” utan att tänka så mycket på vad det var och det tog ett bra tag innan jag fattade att sången inte var på engelska. Det började med ett ”va, tryckte han in en svensk fras där?” för att sedan mer och mer falla på plats. Hela plattan är på svenska, men sången framförs på dåligt artikulerad skånska, vilket gör det lätt att ta det för något annat om man inte hör upp ordentligt.

Rent musikaliskt befinner sig Babels Herrar i någon form av långtråkig light rock. Vissa stunder påminner de om ett mindre bluesigt Wilmer X, men den stora ledstjärnan tycks vara Red Hot Chili Peppers. De vill vara Red Hot Chili Peppers men kan inte bestämma sig för om ”Mothers Milk” eller ”Californication” är deras bästa skiva. Följaktligen påminner olika låtar om de olika tidsperioderna i amerikanernas karriär.

Red Hot Chili Peppers är en bra förebild, men självfallet också en sådan som förpliktigar. Babels Herrar är aldrig någonsin i närheten av att ens komma upp i en klass som en svag kopia. ”Guld, blod och vingar” (bara jag som tänker på Mikael Rickfors?) är bara platt och tråkig. Jag saknar de fungerande refrängerna och spännande låtarna sådan här musik kräver. Det är möjligt att en ”riktig” producent med justa arrangemangsidéer skulle kunna få fason på det här. Men i nuvarande utförande tvingas jag trycka på flopp-knappen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner